Librabakken doen precies wat ze moeten!

Vier jaar geleden ben ik overgeschakeld naar hydrocultuur. Begin dit jaar ontdekte ik de Librabakken. Wat een revelatie! Het is veel makkelijker dan je planten in zelfgemaakte bakken te moeten plaatsen. Het is een heel stuk netter en het water wordt perfect gedraineerd. De Librabakken zijn licht, makkelijk te installeren, zijn sterk en ze zijn mooi naast elkaar te plaatsen. Op die manier wordt de beschikbare oppervlakte optimaal gebruikt. 

Combinatie met matten

Ik ben nu volop aan het experimenteren met cocosmatten, steenwolmatten en steenwolblokjes (ik durf bijna niet te zeggen hoe ik het vroeger deed!). Deze matten zorgen ervoor dat de planten de perfecte dosis water en voedsel krijgen. Deze combinatie maakt de verzorging van de planten een groot stuk minder arbeidsintensief. Je moet niet zelf zitten doseren bij het gieten. De planten nemen perfect op wat ze nodig hebben. Het water dat teveel is, wordt gewoon via de bakken afgevoerd. Ik heb nog foto’s van mijn installatie van vier jaar geleden. Het verschil met mijn huidige opstelling is grandioos! Ik ben blij dat ik deze bakken ontdekt heb. Het gaat perfect zoals het hoort!