Een warme jas in herfst

Je kent het wel, je moet naar school fietsen of moet even naar de supermarkt, en het regent heel hard. Daarnaast waait het ook nog. Welkom in Nederland zou je bijna zeggen. Een warme jas kan hier toch erg goed tegen helpen, ook als deze nog waterdicht is ook, zoals een Woolrich jas. Vaak gaan Nederlanders op zondag een wandelingen ondernemen, om bijvoorbeeld even het hoofd te legen. Dan wil je natuurlijk wel warm op pad. En natuurlijk helpt een kop thee hier ook bij, maar die heb je niet altijd bij je. Daarom is een warme jas echt de goede oplossing.

Regen in de zomer

Omdat het in Nederland vaak regent, is het handig om ook in de zomer beschermt tegen de soms wel barre weersomstandigheden te zijn. Een Woolrich jas die dunne stof heeft, maar toch waterdicht is, kan hier goed tegen helpen. Want ook al is het vaak warm in de zomer, het is niet fijn om door een bui te lopen en een lekkende jas te hebben. Je wilt het natuurlijk ook niet té warm hebben, en daarom kan je bijvoorbeeld een mooie soft shell jas aantrekken, die alsnog goed beschermt tegen de weeromstandigheden maar ook goed ademt en comfortabel zit.

Stoffen in je jas

Jassen komen in alle vormen en maten, maar ook in allerlei soorten stof. Tegenwoordig zijn bedrijven erg milieu bewust, en willen dus ook duurzame stoffen. Vooral voor katoen en bamboe is veel water nodig is, en dus ook het milieu erg kan beschadigen. Daarnaast worden die stoffen ook chemisch bewerkt, met stoffen die schadelijk zijn voor de mens en het milieu. Veel bedrijven kiezen nu vaker voor de recyclede producten en dat valt nu ook vaak beter in de smaak bij de klanten. Een bekende duurzame stof is bijvoorbeeld hennep, die van de hennep plant komt.